BUREAUSTOELEN VOOR BEDRIJVEN EN VOOR THUISGEBRUIK

Bij ons is iedere klant koning. Of u nu 1 bureaustoel wenst voor uw schoolgaande zoon of dochter, dan wel bureaustoelen nodig heeft voor een volledig bedrijfskantoor.

Bekijk al onze bureaustoelen

Uw handige gids bij het kiezen van bureaustoelen

Er zijn al veel ergonomische onderzoeken gebeurd en er is aangetoond dat bureaustoelen met een goede ondersteuning de productiviteit verhogen en de efficiëntie van de persoon die erin zit, maximaliseert. Slechte bureaustoelen daarentegen kunnen leiden tot rugklachten, beenproblemen en ontstekingen aan de pols. Dit zijn allemaal zaken die verloren tijd op het werk veroorzaken en de productiviteit van uzelf en uw medewerkers verlagen.

Dus in plaats van geld te verspillen als gevolg van afwezigheden van werknemers, is het belangrijk om wat budget vrij te maken om goede bureaustoelen te kiezen, die de gezondheid van de rug bevorderen. De kosten van uw nieuwe bureaustoelen zullen meer dan goedgemaakt door een hogere productiviteit en minder afwezigheden.

Bureaustoelen maken deel uit van de inrichting van elk kantoor. Veel mensen willen vooral dat ze er goed uitzien, zonder zich zorgen te maken over de gezondheidsinvloeden die de stoel zal hebben op de personen die de stoelen gebruiken. Het ontwerp of de ergonomie van de bureaustoelen moet boven al het andere worden beschouwd.

Goede bureaustoelen geven voldoende ondersteuning aan de onderrug. Sommige van de betere hebben zelfs een verstelbare lendensteun waarmee de gebruiker de stoel aan zijn of haar onderrug kan aanpassen. Dit is uitermate belangrijk voor het voorkomen van rugpijn.

Bijna alle bureaustoelen hebben een hoogte- en arminstelling; dit zijn echter niet de belangrijkste aanpassingen om op te letten bij het shoppen voor bureaustoelen. De beste bureaustoelen hebben ten minste vijf mogelijke aanpassingen; sommige stoelen hebben zelfs tot 14 verschillende aanpassingen.

Belangrijke kenmerken die instelbaar moeten zijn:

 • lendensteun
 • armbreedte en -hoogte
 • rugleuningbreedte en -hoogte
 • zit- en rughoek
 • spanningsregeling

Gezien het belang van verstelbare kantoorstoelen voor de gezondheid van uzelf en/of werknemers, raden wij bij KantoorSolutions steeds stoelen aan die zonder gereedschap eenvoudig te verstellen zijn.

Bijna alle kantoorstoelen hebben een wielbasis. Als het kantoor echter is voorzien van vloerbedekking, kan het nodig zijn om een stoel met wielen te kiezen die speciaal voor tapijt is gemaakt. Rollen is belangrijk bij het voorkomen van overbelasting van het lichaam, door bijvoorbeeld over een bureau te reiken om items op te halen die buiten bereik zijn.

Alle bureaustoelen moeten vrij kunnen draaien om gemakkelijke toegang tot verschillende delen van het bureau mogelijk te maken. Als de stoel niet vrij kan ronddraaien, kan vermoeidheid van de arm het gevolg zijn van de te lange rek die nodig is om verschillende items te bereiken.

Een ergonomische bureaustoel die het bewegen stimuleert, helpt het bloed en zuurstof te laten stromen. De beste bureaustoelen laten je bewegen en geven je tegelijk de steun die je lichaam nodig heeft.

De stof moet ademend zijn om te voorkomen dat de stoel na urenlang zitten warm en ongemakkelijk wordt. Bovendien moet deze een voldoende dik kussen hebben, om de persoon die erin zit te ondersteunen zonder de basis van de stoel doorheen het kussen te voelen.

Er zijn, naast de mindere rugbelasting, veel voordelen aan het zitten in een goede bureaustoel . Een goede, ondersteunende bureaustoel voorkomt vermoeidheid en ongemak wanneer men urenlang op dezelfde stoel moet zitten.

Studies hebben aangetoond dat comfortabele werknemers productiever zijn en bijdragen aan een positievere werkomgeving dan werknemers die ongemakkelijk zitten.

Ten slotte vermindert het kiezen van de juiste, comfortabele bureaustoelen het aantal pauzes dat werknemers moet nemen vanwege hun ongemakkelijke houding. Het vinden van de juiste stoel die comfortabel is en die spanning en letsels voorkomt, is belangrijk voor gelukkige, gezonde, productieve medewerkers, die niet afwezig zijn vanwege rugblessures.

 • Luister naar uw lichaam. Als u pijn heeft wanneer u lang zit, dan heeft u een nieuwe bureaustoel nodig (onze lichamen zijn niet ontworpen voor langdurig dezelfde positie; pijn is de gemakkelijkste manier om te beseffen dat uw stoel niet goed voor u is)
 • Vervang uw bureaustoel elke vijf jaar (dit om het kussen en de ondersteuning steeds stevig genoeg te houden, zodat u niet teveel in de stoel wegzakt of niet te hard achterover kan gaan leunen in uw stoel)
 • Als uw bureaustoel er afgesleten uitziet, dan is die ook echt versleten (zelfs het vermijden van scheuren in de stof of hobbels in de vulling, kan uw houding negatief beïnvloeden)
 • Wanneer uw bureaustoel weinig tot geen lendensteun biedt (wanneer uw rug naar voren is gebogen, proberen de spieren van de rug het lumbale gebied uit de natuurlijke curve te dwingen; hierdoor komen de wervelschijven onder druk te staan en neemt de bloedtoevoer naar het ruggenmergweefsel af. Dit leidt tot spiervermoeidheid, pijnlijke schijven en zelf geknelde zenuwen)
 • Als uw bureaustoel geen goede houding mogelijk maakt
 1. Houd uw voeten op de grond (of op een voetsteun, als ze de vloer niet bereiken)
 2. Houd een kleine opening tussen de achterkant van uw knieën en de voorkant van uw stoel
 3. Uw knieën moeten zich op of onder het niveau van uw heupen bevinden
 4. Pas de rugleuning van uw stoel aan om uw lage en middelhoge rug te ondersteunen
 5. Vermijd langdurig in dezelfde houding te zitten

BUREAUSTOELEN VOOR ELK BUDGET

Kies uit een grote selectie bureaustoelen bij KantoorSolutions. We bieden een bureaustoel voor elk budget en elke stijl, inclusief computer, bureau, ergonomisch, leer en directiestoelen.

GUN UW RUG EEN GOEDE BUREAUSTOEL

Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt wanneer u thuis of op kantoor hard aan het werk bent. Neem een kijkje in ons assortiment computer – en bureaustoelen en vind de stoel die bij u past. Geef uzelf de ruggesteun die u verdient door de juiste stoel te kiezen.

Bekijk al onze bureaustoelen

Wij hebben hier een bureelstoel aangekocht. Ze zijn daar heel vriendelijk en geven een super service. De stoelen zijn van heel goede kwaliteit.

Goede en vriendelijke service. Alle afspraken correct nagekomen en zeer tevreden over vlugge levering en verhouding prijs/kwaliteit!

KantoorSolutions is echt een aanrader. Wij bestellen er al vele jaren al onze kantoorstoelen en daar hebben we nog geen seconde spijt van gehad.

OPENINGSUREN

MAANDAG – DONDERDAG

09:00 ~ 18.00

VRIJDAG

09:00 ~ 14.00

ZONDAG

enkel op afspraak